U trendu

Damjanović (DPS):Očekujem pobedu evropskog Nikšića

NIKŠIĆ – Nosilac liste „Evropski tim za Nikšić“, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), Sanja Damjanović glasala je danas na lokalnim izborima u tom gradu poručivši da veruje u pobedu evropske mladosti, razvoja i prosperiteta.

Damjanović je glasala oko 13.30 na biračkom mestu u Osnovnoj školi „Olga Golović“ ispred koje su, zbog epidemiloških mera, građani Nikšića u dugačkom redu, čekali da iskoriste svoje glasačko pravo, a sa njima i Damjanovićeva.

Ona je novinarima pre glasanja rekla da Nikšićani danas ne biraju političke partije već politički program, a da je program liste „Evropski tim za Nikšić“ superioran.

„Imamo niz instrumenata da popravimo ekonomsku situaciju, zaposlimo ljude, posebno mlade. Nemamo drugu alternativu nego da idemo kursem razvoja, druga opcija će biti ekonomski krah, strah i nestabilnost“, navela Sanja Damjanović.

Na pitanje kako protiče izborni dan, ona je rekla da se u Nikšiću, gde je na vlasti DPS, u poslednjih mesec dana oseća neverovatno pozitivna energija, a pre svega mladih ljudi bez obzira koju partiju predstavljaju.

„Kad je reč o tenzijama, to je više bio populizam, naši politički oponenti se bore sa izmišljenim protivnicima, ne osećam tenzije već da moramo da budemo demokratsko, građansko društvo i da nam to bude glavna budućnost“, rekla je Damjanovićeva i izrazila nadu da će izbori proteći mirno.

Upitana za veliko intetesovanje medija iz regiona za izbore u Nikšiću, rekla je da ih ona gleda kao lokalne izbore i izbore za građane Nikšića i njihovo bolje sutra, te da se ni u jednoj evropskoj zemlji u lokalne izbore ne mešaju faktori sa strane i druge zemlje.

Dodala je da je Crna Gora uvek bila otvorena prema susedima i uvek promovisala mir i multietnički i multiverski sklad.

„Iznenađena sam velikim interesovanjem za izbore, ali nama je najbitnije bolje sutra naših građana i naše omladine u Nikšiću“, poručila je Sanja Damjanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.