U trendu

Davidović: Pokušaj atentata profesionalno organizovan

PODGORICA – Lider Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović ponovo je rekao da kao bivši pripadnik bezbednosnih službi „odgovorno tvrdi“ da je pokušaj atentata na njega i episkopa Joanikija profesionalno organizovan i da su vlast u Srbiji i njene službe od početka znale ko stoji iza tog čina.

Davidović je u utorak saslušan u nikšićkoj policiji, gde je pozvan zbog izjave da iza atentata u decembru 2019. u Beogradu navodno stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenose podgoričke Vijesti.

On je saslušan u dva predmeta po zamolnici iz Srbije – zbog tvrdnji da iza pokušaja njegovog ubistva stoji Vučić, ali i u predmetu za privredni kriminal, prenose podgoričke Vijesti.

Davidović je rekao da se postavlja pitanje zašto su, ako se, kako tvrdi, uzme u obzir da je predsednik Srbije, kao predsednik odbora za odbranu i bezbednost u posedu svih informacija o pokušaju atentata, 15 meseci „prikrivani detalji ovog događaja pored mojih stalnih prozivki i insistiranja u javnosti da se više govori o tome“.

„Zašto se ne otkriju nalagodavac i izvršilac? Svako prikrivanje dela najčešće znači da je neko odgovoran za isto. Zašto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se inače oglašava prilikom svakog krivičnog đela koje se desi na teritoriji njegove države, u mom slučaju ćutao i ćuti još uvek? Umesto toga, u medijima je ‘zabrinut’ da li sam naplatio dugovanje po ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji između moje porodične kompanije Neksan i Lole Beograd. To su neka pitanja na koja želim da dobijem odgovor, ali ne uspevam već skoro godinu i po dana“, naveo je Davidović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.