U trendu

De Niro otvara restoran na Svetom Stefanu

U sklopu hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer 17. juna biće otvoren japanski restoran „Nobu“ u prostoru ugostiteljskog objekta „Kraljičina stolica“, a otvoriće ga vlasnik „Nobua“ Nobujuki Macuhisa i legendarni američki glumac Robert de Niro, koji je suosnivac, objavili su crnogorski mediji.

Otvaranje čuvenog restorana najavio je Janis Markogijanis, predstavnik kompanije „Adrijatik propertiz“, koja je zakupac ovog hotelskog kompleksa, prenosi sajt CDM.

Markogijanis je u intervjuu „Dnevnim novinama“ rekao da se sada radi druga faza ovog razvojnog projekta, a da će u izgradnju novog hotelskog kompleksa na Kraljičinoj plaži i ostalih propratnih sadrža biti uloženo više od 100 miliona evra u naredne tri godine.

Zakupac Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže gradiće luksuzni kompleks sa pet zvezdica, koji će imati 60 hotelskih soba i 66 apartmana, unutrašnje i bazene na terasama, spa, biblioteku, teretanu i bistro kafe.

Osim hotela, „Adrijatik propertiz“ će u okviru druge faze projekta sagraditi konferencijski i šoping centar, unutrašnji parking, helidrom, dva teniska terena i plažni bar.

Novi hotel funkcionisaće po kondo principu, što znači da će 66 apartmana biti u privatnom vlasništvu, a vlasnici će ih izdavati hotelu.

Apartmani će, rekao je Markogijanis, biti korišćeni kao hotelske sobe najmanje deset meseci godišnje, kako nalaže zakon.

Druga faza projekta počela je 2012. izgradnjom spa centra vrednog 10 miliona evra, koji je sa blizu 3.000 kvadrata najveći na obali.

On je potpuno operativan otvoren za sve goste sa strane, a biće u upotrebi i nakon završetka kompletne druge faze.

Prethodno je u okviru prve faze, koja je obuhvatila rekonstrukciju Vile Miločer i ostrva Sveti Stefan, „Adrijatik“ investirao više od 90 miliona evra.

Markogijanis ističe da je većina klijenata koja posećuje Sveti Stefan iz Amerike i Evrope, ali da u poslednje vreme imaju sve više gostiju iz Azije, pretežno iz arapskih zemalja.

Govoreći o investicijama u hotel „Maestral“ u Pržnu, koji je krajem prošle godine preuzeo vlasnik „Adrijatik propertiza“, Markogijanis je kazao da se još radi na investicionom planu.

„Pokušavamo da uradimo što više kako bi hotel bio operativan tokom predstojeće sezone. Nakon septembra, nastavićemo veće radove. Do sledeće sezone hotel će biti spreman“, naveo je Markogijanis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar