De Niro otvorio Sarajevski filmski festival, primio „Srce“

Svetska glumačka zvezda Robert De Niro je u kratkom govoru večeras otvorio Sarajevski filmski festival (SFF), za koji je naveo da je „rođen tokom mračnih i opasnih vremena“.

Portal klix.ba prenosi da je De Niro podsetio je da je 11. septembra 2001. godine napadnut njegov grad Njujork, nakon čega je on u znak otpora osnovao „Trajbeka filmski festival“ i dodao je da je „počastvovan što otvara festival u Sarajevu“.

Direktor SFF Mirsad Purivatra je, predstavljajući De Nira, kazao je da je on poseban gost kojeg je upoznao na „Trajbeka filmskom festivalu“ u Njujorku.

„Počastvovan sam i nadam se da će (De Niro) uživati u Sarajevu kao ja u Trajbeki“, dodao je Purivatra.

N1 navodi da je De Niro primio nagradu „Počasno srce Sarajeva“ za životno delo na pozornici Letnjeg bioskopa Telemah-Metalac, pred oko 3.500 posetilaca, a nagradu mu je uručio Purivatra.

„Čuvaću “Srce Sarajeva“ i pamtiti Sarajevo sa zadovoljstvom, jer nema puno gradova na svetu koji su bili hrabri i pokazali srce kada je bilo najpotrebnije u najtežim trenucima“, poručio je De Niro.

Ovogodišnji SFF, koji traje od 12. do 20. avgusta, u okviru 18 festivalskih programa, predstaviće 223 filma iz 61 države.

De Niro je uoči otvaranja 22. izdanja SFF večeras prošetao „crvenim tepihom“ i delio autograme.

„Srećan sam što sam ovde. Čast mi je što sam pozvan. Bio sam zainteresovan da dođem ovde. Pitali su me više puta i ja sam obećao da ću doći. Doveo sam svoje dvoje dece i želeo sam da to dožive sa mnom“, poručio je De Niro koji je priznao da nije gledao nijedan film iz BiH, „ali da bi to želeo“.

Slavni holivudski glumac i najveća zvezda ovogodišnjeg SFF srdačno je danas dočekan u Sarajevu, gde su ga ispred restorana Vinoteka dočekali brojni mediji, fotoreporteri i građani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.