Demonstranti traže ostavku ministra zbog smrti mladića

TIRANA – Nekoliko stotina Albanaca okupilo se danas na protestu zahtevajući ostavku ministra unutrašnjih poslova nakon što je sinoć upucan 25-godišnji muškarac koji je prekršio noćni policijski čas i koji se nije odazvao zahtevima policijskih službenika da stane, prenosi AP.

Demonstranti su organizovali protest uprkos kiši, kršeći zabranu okupljanja više od deset ljudi uvedenu zbog pandemije. Oni su se najpre okupili ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova da bi se kasnije uputili ka kabinetu premijera.

Mediji prenose da su demonstranti bacali razne predmete na policijske službenike i na zgradu ministarstva unutrašnjih poslova. U sukobima koji su nastali dok su okupljeni pokušavali da uđu u zgradu ministarstva povređen je najmanje jedan policijski službenik, novinar i demonstrant.

Demonstranti tvrde da protest nije politički, ali su se među okupljenima mogle videti i pristalice opozicije.

Klodian Raša upucan je sinoć nakon što se nije odazvao zahtevima policijskih službenika da stane zbog kršenja policijskog časa koji je na snazi tokom noći.

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Sander Leši je rekao da policija istražuje kako je došlo do incidenta.

U Albaniji su zbog pandemije uvedena ograničenja na javne skupove, obavezno nošenje zaštitnih maski i policijski čas koji je na snazi tokom noći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.