U trendu

DF i Demokrate za rekonstruciju Vlade

Vladajući Demokratski front i Demokratska Crna Gora saopštili su kasno sinoć da je Vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri.

URA Dritana Abazovića se još nije oglašavala o tom stavu svoja dva koaliciona partnera u Vladi Crne Gore.

DF i Demokrate su proteklih meseci medjusobno razmenili niz teških uvreda.

Kako se navodi u saopštenju, na poslednjem sastanku predsednika vlade i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da se dva najveća politička subjekta dogovore o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome.

Uvažavajući taj zahtev, ističu, u prethodnim danima su obavljene konsultacije predstavnika DF-a i Demokrata.

Kako navode, podela resora bila bi dogovorena sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike.

„Tužilački savet će biti izabran na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada. Na prethodno navedeni način biće rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese“, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.