U trendu

Di Majo uručio ključeve kontejnera u Mošćenici

ZAGREB – Italija je Hrvatskoj donirala dva kontejnerska objekta za 50 porodica pogođenih zemljotresom, a šef italijanske diplomatije Luiđi di Majo danas je u Mošćenici lično uručio ključeve porodici Namesnik.

Snažan zemljotres magnitude 6,2 pogodio je 29. decembra prošle godine centralni deo Hrvatske i izazvao velike štete u Petrinji, Sisku i okolini. Bio je toliko jak da se osetio i u susednim zemljama, a pomoć Hrvatskoj nastavlja da pristiže, navodi Hina.

Još 50 porodica u kontejnerskom naselju u Mošćenici dobiće privremeni smeštaj zahvaljujući italijanskoj donaciji.

„Ovo je jedan mali gest, ali označava jedno veliko prijateljstvo“, rekao je okupljenima Di Majo, koji je poslao „veliki zagrljaj“ svim porodicaima i izrazio nadu da će se svi što pre preseliti iz privremenog smeštaja u svoje stalne domove.

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman zahvalio je svom kolegi i italijanskoj vladi na „velikoj pomoći“, a zahvalnicama se pridružio i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Italija je među prvim zemljama pomogla Hrvatskoj slanjem 100 vojnih šatora neposredno nakon zemljotresa, a ubrzo nakon toga poslali su i Plave kacige za kulturu kako bi se spasila umetnička baština pogođena potresom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.