U trendu

Direktor policije Crne Gore: Nema uslova za moju smenu

Direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin izjavio je danas da nisu ispunjeni zakonski uslovi za njegovu smenu, nakon što je premijer Dritan Abazović tražio da podnese ostavku zbog afere hapšenja policajaca što je on odbio.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić tražili su od direktora Uprave policije da sam ode sa te funkcije, ali je Brđanin na sastanku ponovio da „nema razloga niti oseća bilo kakvu odgovornost da sam podnese ostavku“, objavili su mediji.

Ostavka direktora Uprave policije može biti samo lični čin jer Vlada Crne Gore, odnosno Odbor za bezbednost i odbranu do sada nije uopšte nije razmatrao izveštaj o radu. U narednom periodu je na vladi da pokrene proceduru shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima.

Ministar unutrašnjih poslova kazao je za Televiziju Crne Gore da se mogu očekivati velike promene kada je u pitanju Uprava policije, a da će u narednih nekoliko dana, kada sagledaju sve aspekte, videti da li to podrazumeva i promjenu direktora policije.

Adžić je naglasio da to ne može biti odluka samo MUP-a, već da mora biti odluka Vlade.

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana pomoćniku direktora policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejanu Kneževiću, koji je uhapšen pod sumnjom da je povezan s grupom koja se tereti za organizovani kriminal i šverc droge.

Knežević je na saslušanju negirao dela koja su mu stavljena na teret, a prema rečima njegovog advokata pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i od uticaja na svedoke.

Knežević je uhapšen pre dve noći zbog sumnje da je povezan sa delom nedavno uhapšene grupe koju Specijalno državno tužilaštvo tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Kako je prethodnih dana saopšteno, krivičnom prijavom je obuhvaćeno 17 osoba, među njima najviše bivših i aktivnih policajaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar