U trendu

Đakić:Ako je Pupovac kriv treba da odgovara

ZAGREB – Predsednik saborskog Odbora za ratne veterane, Josip Đakić, (HDZ) nije želeo danas da direktno odgovori na pitanje da li će HDZ raskinuti koaliciju sa SDS S, rekavši da postoje ljudi koji rade za dobrobit Hrvatske i da postoje oni koji joj štete, ali da o tome, kaže, oni morati sami da rasprave.

„Vreme je takvo da je svako od nas jednak pred zakonom i samo raspravljamo o tome ko radi u interesu onoga koga zastupa, a ko radi protiv njihovih interesa. Svi su osudili izjave kolege Pupovca“, rekao je Đakić novinarima nakon sednice saborskog Odbora za ratne veterane.

Upitan šta znači osudili, Đakić je odgovorio „da se ne slažu s njima i da su one protivne hrvatskom Ustavu“. Još nije zakonski regulisano je li to krivično delo ili ne, rekao je Đakić, prenela je HINA.

Na pitanje da li je lično za nastavak koalicije s Pupovcem, Đakić je rekao:“Neka samo institucije obave svoj posao, pa ćemo onda videti“.

A na pitanje da li smatra da je premijer Andrej Plenković popustljiv prema Pupovcu, Đakić je odgovorio da on kao predsednik stranke „dogovara aktivnosti i sve ostalo i naravno da mora biti onako kako može u datom momentu“.

Istakao je da nije moguće preseći i reći gotovokao što je to, podsetio je, bio slučaj sa Mostom.

Na konstataciju da Pupovac diže ruku za vladajuću većinu, Đakić je uzvratio:“Neka diže, zašto ne, ali ako je kriv, neka odgovara“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.