U trendu

Djukanović i Krivokapić čestitali Bajdenu: U Crnoj Gori ćete imati prijatelja i partnera

 Crnogorski predsednik i premijer, Milo Djukanović i Zdravko Krivokapić, poručili su večeras novom predsedniku SAD Džozefu Bajdenu da će u Crnoj Gori imati prijatelja i partnera.

U čestitki Bajdenu povodom njegovog stupanja na dužnost, Djukanović je naveo da će novi američki predsednik u Crnoj Gori imati iskrenog prijatelja i, u okviru potencijala te zemlje, pouzdanog partnera i odgovornog saveznika, kao i „stabilnog regionalnog aktera, u suočavanju i iznalaženju odgovora na kompleksne globalne izazove i otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu“.

„Vaša dokazana privrženost transatlantskom zajedništvu, decenijska upućenost u složenost odnosa s obe strane Atlantika, kao i upućenost u procese na globalnom planu i snažna vera u medjunarodnu saradnju i multilateralizam, ulivaju nadu da samo udruženi na temeljima zajedničkih tekovina i vrednosti demokratije možemo da nastavimo da gradimo slobodan i bezbedan bolji svet“, naveo je Djukanović.

U čestitki, koju je uputio u ime gradjana Crne Gore i u svoje ime, Djukanović je naveo da se raduje novim susretima sa Bajdenom i nastavku uspešne saradnje, prenose mediji.

„Radujem se nastavku uspešne saradnje utemeljene na odnosima medjusobnog poverenja izgradjenog u vremenu traumatičnih dogadjaja i promena u našem regionu, i jačanju više od 140 godina dugih medjudržavnih i diplomatskih veza Crne Gore i SAD, na dobrobit svih crnogorskih i američkih gradjana“, napisao je Djukanović.

Bajdenu je uputio i „najbolje želje za uspeh u vršenju odgovorne funkcije“.

„Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave“, dodao je Djukanović.

Krivokapić je Bajdenu i novoj potpredsednici SAD Kamali Haris čestitao putem Tvitera.

„Srdačne čestitke predsedniku Džozefu Bajdenu i potpredsednici Kamali Haris povodom stupanja na dužnost. U Vladi Crne Gore imaćete prijatelja i partnera u svim poslovima na dobrobit naših naroda i država“, napisao je Krivokapić.

On je novim liderima SAD čestitao i na engleskom jeziku.

„Čestitke predsedniku Džozefu Bajdenu i potpredsednici Kamali Haris na važnoj inauguraciji! Povratak multilateralizmu i saradnji ojačaće našu novorodjenu demokratiju i podsetiti slobodni svet da smo zajedno jači“, naveo je Krivokapić u poruci na engleskom.

Bajden, 46. američki predsednik, i Kamala Haris danas su preuzeli dužnost polaganjem zakletve na ceremoniji inauguracije u Vašingtonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.