Djukanović odgovorio Putinu

Odlazeći premijer Crne Gore Milo Djukanović izrazio je danas žaljenje zbog problema u odnosima s Rusijom i saopštio da Podgorica vodi „balansiranu spoljnu politiku“.

Djukanović je to kazao odgovarajući na poruku predsednika Rusije Vladimira Putina da „Moskva računa da će rukovodstvo Crne Gore voditi balansiranu spoljnu politiku“.

„Crna Gora je i do sada vodila izbalansiranu politiku i nije štedela reči da kaže da oseća poštovanje za ono što je viševekovna tradicija dobre saradnje sa Rusijom“, kazao je Djukanović novinarima u Podgorici komentarišući odnose sa Moskvom.

Po njegovim rečima, vlast u Podgorici „žali što je došlo do odredjenih problema u odnosima sa Rusijom“.

„Nismo ih ničim izazvali i mislim da smo verovatno izazvali nezadovoljstvo drugih krugova u Rusiji našom odlukom da sledimo svoj nacionalni interes“, rekao je Đukanović.

„Vodimo izbalansiranu politiku i onu koja će uvažavati tradicionalne odnose“, dodao je odlazeći premijer.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije danas da Moskva računa da će rukovodstvo Crne Gore voditi „izbalansiranu spoljnu politiku“.

(Beta)

2 komentara
  1. Radoslav Radovic

    Ako je ovo sto je Djukanovic uradio izbalansirano, moramo se upitati sta je onda neizbalansirano? Nadam se da nije potrebno objasnjavati sta je sve uradjeno otkako je Djukanovic dosao na vloast u Crnoj Gori? Jednom rijecju, Srbiju je ponizio i ojadio, Crnu Goru osramotio a Rusiji je dao do znanja sta se sve moze kad se zaluta i izgubi u mraku i bespucu promasenog dijela svijeta u kome osim zelenih papirica nema nista drugo sveto niti vazno.A djetici i Ercegovci pjevaju:“Kud to Crna Gora ode domovina junacke slobode. Ode tamo gdje joj mjesto nije da sa NATO-m posten svijet bije.“

  2. goran

    sta ucini crna goro?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike