U trendu

Djukanovićevom savetniku odredjeno zadržavanje do 72 sata

Cetinjsko tužilaštvo je odlučilo da odredi zadržavanje do 72 sata savetniku predsednika Crne Gore za bezbednost Veselinu Veljoviću, uhapšenom tokom demonstracija protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Savetniku predsednika Crne Gore Mila Djukanovića zadržavanje je odredjeno zbog opasnosti od uticaja na svedoke, rekao je podgoričkim Vijestima rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Cetinje Duško Milanović.

Milanović je naveo da je tužilaštvo formiralo još jedan predmet povodom današnjih dogadjaja na Cetinju, u kojem će ispitati da li je policija prekomerno upotrebljavala silu.

Veljović, bivši direktor Uprave policije, uhapšen je jutros i saslušan u tužilaštvu na Cetinju zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rečeno je Vijestima u toj ustanovi.

On je rano jutros na Cetinju, tokom demonstracija na Cetinju, nasrnuo na svoje doskorašnje kolege, predvodeći napad na njih, vidi se na snimku koji je je na Tviteru objavio potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Prema saznanjima Vijesti, većina danas privedenih demonstranata puštena je nakon saslušanja, jer u njihovim postupcima nije bilo elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Uz Veljovića, krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti stavlja se na teret još jednom uhapšenom.

Na Cetinju je jutros bilo višečasovnih nereda i sukoba demonstranata i policije, kao i blokade puta, zbog čega su mitropolit Srpske pravoslavne crkve Joanikije i patrijarh Porfirije helikopterom stigli do Cetinjskog manastira, gde je obavljen čin ustoličenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.