U trendu

Dodik: Vučić pokazao Ivaniću naloge za prisluškivanje

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije u Dubici pokazao srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću dokumente o prisluškivanju.

„Ivanić je juče tražio da mu ja pokažem papire. Pokazao mu je Vučić u Dubici operativne naloge izdate u Sarajevu za prisluškivanje i tada mu je rekao da to rade njegovi ljudi“, naveo je Dodik, na konferenciji za novinare nakon sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Prema njegovim rečima, Obaveštajna agencija BiH je neprijateljska organizacija uperena protiv Srba, kojoj „legitimet daju ljudi Mladena Ivanića“.

„Da nije tamo Srba koji su spremni da budu deo subverzivnih aktivnosti protiv Srbije, one se ne bi dešavale“, rekao je Dodik i dodao da ta služba treba da bude ukinuta.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da ne zna zašto bi neko prisluškivao zvaničnike kad oni sve što imaju da kažu, kažu javno.

U šali je dodao da je „čuo da rade i na njemu“ i dodao da bi se naljutio da i on nije na tom spisku prisluškivanih.

„Šta mi to radimo, tajno, protiv nekoga“, pitao je Dačić.

„Umesto da gradimo odnos saradnje i poverenja sada idemo toliko daleko da bezbednosne i obaveštajne agencije BiH usmerene na Srbiju“ rekao je Dačić i dodao da ima još takvih slučajeva.

Branićemo se na svoj način, sve što imamo da kaženo govorimo javno, rekao je šef srpske diplomatije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar