U trendu

Dozvoljen samo prvi ples: Ovako sada izgledaju svadbe u regionu

Hrvatski zavod za javno zdravlje objavio je nove preporuke za održavanje svadbi. Osim toga što je obavezna evidencija svih gostiju i određena distanca među njima, novina su kovid redari, kao i da je dozvoljen samo prvi ples i to mladencima i članovima uže porodice.

Kako je naveo Hrvatski zavod za javno zdravlje, tokom boravka na svadbi, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se fizički razmak od 1,5 metara. Ovo pravilo ne mora se primenjivati među članovima porodice ili osobama koje su inače u bliskom kontaktu.

Svaka osoba na svadbi mora imati najmanje četiri metra kvadratnog prostora. Na svadbama, u slučaju da ima više od 50 zvanica, moraju biti angažovani i kovid redari, navodi Indeks.

Obavezno je vođenje evidencije svih gostiju.

Na svadbama takođe ne sme biti stajaćih mesta niti visokih stolova za kojima je moguće jedino stajanje gostiju.

Sedeća mesta moraju biti unapred označena i udaljena po metar i po, a među stolovima mora biti razmak od tri metra. Maksimalni broj osoba za jednim stolom je osam.

Gosti ulaze u prostor gde se održava svadba tako da se ne zadržavaju i ne grupišu i odmah treba da sednu za svoj sto.

Preporučuje se da za istim stolom sede ljudi iz iste porodice, kao i da se raspored sedenja ne menja tokom svadbe.

Plesati smeju jedino mladenci i njihovi roditelji ili članovi uže porodice i to samo na početku slavlja. Nakon toga ples nije dopušten, prenosi Indeks.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.