U trendu

DPS traži objašnjenje Krivokapića za opoziv ambasadora

PODGORICA – Opoziciona Demokratka partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića pozvala je danas premijera Zdravka Krivokapića da navede koji su to postupcmai ambasadori predoženii za opoziv narušili ugled države

Portparol DPS-a Miloš Nikolić kaže da je „neistinita i sramotna“ tvrdnja Krivokapića da su ambasadori predviđeni za opoziv svojim nekorektnim delovanjem u poslednja tri meseca naneli štetu Crnoj Gori.

„Odgovor, naravno, ne očekujemo, jer je reč o osobama koji su na najbolji mogući način predstavljali Crnu Goru i njene interese, i apsolutno poštovali zemlju domaćina iako, neki od njih, mandate obavljaju u izuzetno složenim međudržavnim odnosima“, naveo je Nikolić. On je dodao da razlog za opoziv nije bilo kakav interes države, već je isključivo reč o političkom revanšizmu koji je, kako je rekao, nezabeležen u uporednoj praksi kada je diplomatija u pitanju.

Nikolić smatra da bi Krivokapić, kako kaže, morao konačno da nauči organizaciju i način rada državnih organa i njihove nadležnosti.

„U tom kontekstu, podsećamo ga na član 95 Ustava u kojem se jasno navodi da ambasadore opoziva predsednik države. Ili je, možda, i o ovome, Krivokapić bio neobaviješten“, naveo je Nikolić, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.