U trendu

Dubrovnik: Nabavlja se oprema za čišćenje mora

DUBROVNIK – U Dubrovniku je danas potpisan Sporazum o sprovođenju postupka zajedničke javne nabave vredne milion i 40 hiljada kuna (oko 188.500 evra) za nabavku opreme za sprečavanje i sanaciju zagađenja mora uljnim derivatima – plutajućih brana za potrebe Dubrovačko-neretvanske županije i još sedam pojedinačnih naručilaca.

Sredstva bi trebalo da budu prikupljena do kraja meseca, nakon čega sledi proces javne nabavke koji će biti gotov tokom ove sezone. Brana i dodatna oprema biće podeljeni prema ulaganjima, prenosi Hina.

Akvatrorijum juga Hrvatske je prometan i ima mnogo marina, što povećava rizik od mogućeg zagađenja, izjavio je na potpisivanju dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavići.

Prema njegovim rečima, potpisnici su uložili sredstva za zajedničku nabavku oko hiljadu metara nove morske brane koja će biti raspoređena kod svakog naručioca, ali će moći da se koristi i u jedinstvenoj intervenciji.

Dobroslavići je podsetio da je već ranije nabavljen vatrogasni brod za mljetske vatrogasce, a Grad Dubrovnik nabavlja još jedan, čime se preduzimaju mere za što bolju pripravnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.