U trendu

Epilog haosa na granici: Građani Srbije u Grčku NE mogu do 1. jula

Srpski turisti, po svemu sudeći, ipak neće moći da uđu u Grčku sve do 1. jula!

– Ova odluka objavljena je u grčkom Službenom glasniku i odmah je stupila na snagu. Svi grčki zvaničnici obećali su da će za nas biti otvorene granice 15. juna i ovo predstavlja veliko iznenađenje za nas. Videćemo šta će biti dalje – rekao je ministar trgovine,turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić za „Blic“.

Iz Bugarske u Grčku mogu da uđu samo državljani EU, a granica između dve zemlje otvorena je tačno u 11 sati, saopštila je danas bugarska Granična policija.

Otvaranje granice usledilo je sat vremena nakon što je zvanično objavljeno da će biti otvorena, a državljani EU koji žele da uđu u Bugarsku moraju prethodno da popune upitnik u kome navode puno ime i prezime i mesto gde putuju, prenosi BTA.

Dodaje se i da će putnici nasumice biti testirani na virus kovid-19, a ukoliko se ispostavi da je putnik zaražen biće upućen u 14-dnevni karantin.

Kako se navodi, od ranog jutra na bugarsko-grčkoj granici formirala dugačka kolona automobila, kao i da je oko podneva bila dugačka nekoliko kilometara, a da su putnici državljani Bugarske, Rumunije, Nemačke i drugih evropskih zemalja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.