Fešta od makarula u Petrovcu (VIDEO)

Gosti Petrovca i cele Budvanske rivijere imali su u utorak priliku da uživaju u manifestaciji „Fešta od makarula“, ponudjeni paštrovačkim specijalitetima u pravom primorskom ambijentu, i uz primorsku muziku klapa sa ovih prostora.

Turistička organizacija Opštine Budva u suorganizaciji sa ugostiteljima Petrovca organizovala je ovu manifestaciju, kada su svi gosti ponudjeni domaćim specijalitetima – domaćim makarulama i ruštulama.

U manifestaciju su bili uključeni ugostitelji iz Petrovca koji svoje objekte imaju duž petrovačke promenade, a koji su pripremali makarule za sve posetioce.

Gosti su imali prilliku da vide defile Gradske muzike Budve, nakon čega je usledio njihov jednočasovni
koncert na platou ispred “Crvene komune”.

Kasnije su uveseljavale klape “Assa Voce”, “Castel Nuovo” i “Škuribanda”, a cela manifestacija završena je vatrometom.

„Drago mi je da je ove godine bilo deset učesnika, što je duplo više nego prethodne godine. Drago mi je da su gosti jako zadovoljni, da je bilo ruštula, da je poseta velika, svi su oduševljeni“, rekao je direktor Turističke organizacije Budva Mladen Franović.

On je kazao da je teško naći domaće makarule, da je ove godine za manifestaciju napravljeno 50 kilograma, a da očekuje da će naredne biti napravljeno 100 kilograma.

„Nismo žalili, jednostavno je postojala takva procena. U svakom slučaju, fešta je tako koncipirana da se proba, i da se kasnije, ako se nekome dopadne, posluži u nekom od restorana.  Važno je bilo da se pokaže ukus toga što je naše, lokalno, paštrovsko i da su to ti makaruli koji će ostati nezaboravni. Najvažnije je da se mi i gosti okupimo, proveselimo i družimo“, rekao je Franović.

Pobednik u pripremanju makarula, ugostitelj Milan Soljaga rekao je da je gužva gostiju da dobiju makarule bila velika, i da je imao pet puta više –  mogao bi da podeli.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike