U trendu

Fizički napadnut sveštenik u Nikšiću

Sveštenik Mirko Vukotić fizički napadnut je danas oko podne u Nikšiću na gradskom trgu, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.
Vukotić je bio u društvu dvojice sveštenika kada im je prišao U. K. i uputio im, kako se navodi, najprizemnije uvrede.
Vukotić je potom upitao U. K. koji je razlog takvog ponašanja i da li se poznaju, da bi potom umjesto odgovora dobio udarac, nakon čega je uslijedilo još psovki i prijetnji.
U saopštenju se navodi i da je događaj prijavljen i policiji “koja je privela U. K. prestupnika u prostorije CB“. Napad na svešteno lice je kažnjivo po KZ CG, u smislu raspirivanja vjerske i nacionalne mržnje i ugrožavanja lične sigurnosti.

“Nažalost, još jednom se vidi, da je jednostrani i nepromišljeni čin ovakvog donošenja Zakona bez dijaloga i saglasnosti Crkve proizveo smutnju, podigao tenzije u društvu u Crnoj Gori, a pojedini predstavnici vlasti su svojim izjavama i optužbama Crkve, da Crkva podstiče nemire i nasilje i poziva na građansku neposlušnost, u stvari stvorili atmosferu u kojoj je normalno i poželjno nasrnuti na pravoslavnog sveštenika. Inače, sveštenik Mirko Vukotić, paroh kočanski, potiče iz ugledne crnogorske porodice koja je Crnoj Gori kroz njenu istoriju dala značajne ličnosti“, navodi se u saopštenju Mitropolije.
Očekujemo oštru i nedvosmislenu osudu ovog sramnog čina od Predsjednika države, Vlade i grada Nikšića, poručuju iz Mitropolije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.