U trendu

Folić: Forum dobra prilika za razmenu iskustava BGD i BL

BANJALUKA – Iako postoji ogromna razlika u veličini Beograda u Banjaluke, problemi su im zajednički i upravo je poslovni forum “Republika Srpska – Srbija” dobra prilika za razmenu iskustava ta dva grada, izjavio je danas gradski urbanista Milutin Folić.

“Svi se borimo i za investitore, ali i za to da naši gradovi počnu da se razvijaju kao evropske metropole, odnosno u duhu ekoloških kriterijuma koji su već postavljeni u svetu”, rekao je Folić.

Naveo je da je delegacija grada Beograda, u kojoj su i predsednik Skupštine grada Nikola NIkodijević i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, na forumu predstavila pravce razvoja Beograda.

“Predstavili smo jasnu stratešku viziju da se Beograd spušta na reke, da se industrija izmešta iz centra grada i da se omogući što bolje kretanje pešaaka, biciklista, kao i bolje kretanje javnog gradskog prevoza”, rekao je Folić.

Kako je dodao, na forumu su predstavljene investicije u javnu infrastrukturu, među kojima beogradski metro, ali i privatne investicije koje su neophodne da bi javna infrastruktura imala iz čega da se finansira.

Folić je rekao da je Beograd u prethodnih nekoliko godina postavio veoma jasne ciljeve i naveo da je usvojeno više od 200 planova detaljne regulacije što je, kako je dodao, otvorilo vrata velikim investicijama.

“Novac koji dobijamo od investicija ulažemo u infrastrukturu, uređenje grada, objekte kulture i sve ono što podiže nivo kvalitet života naših sugrađana”, dodao je Folić.

On je u okviru foruma „Republika Srpska – Srbija“ govorio na prezentaciji potencijala za ulaganje u lokalne samouprave Republike Srpske i Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar