U trendu

Forca izlazi iz koalicije u Ulcinju, Čapuni najavio ostavku

ULCINJ – Predsednik Skupštine Opštine Ulcinj Ilir Čapuni najavio je ostavku i poručio da će njegova partija Nova demokratska snaga Forca izaći iz lokalne koalicije u Ulcinju.

Nakon toga oglasile su se partije koje čine većinu u ulcinjskom parlamentu, koje su saopštile da će po hitnom postupku tražiti sazivanje sednice Skupštine kako bi bio izabran novi predsednik Opštine Ulcinj, prenose podgoričke Vijesti.

Vladajuću većinu u lokalnom parlamentu posle istupanja Force iz koalicije čine odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Demokratske unije Albanaca (DUA), Demokratske partije (DP), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjacke stranke (BS).

U zajedničkom saopštenju tih partija nakon sastanka navodi se da imaju većinu od 22 odbornika, od ukupno 33.

Njihov zajednicki kandidat za novog predsednika Opštine Ulcinj je glavni gradski arhitekta Aleksandar Dabović.

Forca je ranije podsetila da je nakon izbora 4. februara 2018. potpisala sporazum o saradnji sa DPS-om, koji je tada imao oko 50 glasova više, ali jednak broj odbornika.

„S druge strane, DPS je imao sporazume sa DP-om, DUA-om, i SD-om o širokoj podršci. S velikom većinom, koja je trebalo da jamči političku stabilnost i široku podršku vlade, nakon tri godine delovanja verujemo da ova koalicija nije ispunila svoje obaveze prema građanima i nije realizovala niti jednu tačku sporazuma koji su koalicioni partneri potpisali o razvoju grada Ulcinja u svim vidovima sa posebnim naglaskom na ekonomski razvoj kroz kapitalna ulaganja i povećanje dobrobiti gradana“, navedeno je u saopštenju Force.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.