Gradonačelnik Petrinje:Građani nezadovoljni, sve ide sporo

PETRINJA – Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izjavio je da ih je jutrošnji zemljotres snažno uzdrmao, da značajnije štete nisu zabeležene, ali je izneo i niz primedbi na proces obnove pogođenog područja i nezadovoljstvu građana.

“Jutrošnji potres nas je stvarno uzdrmao, osetili smo kako padaju preostali delovi grada. Komandant varogasaca nam je rekao da nema značajnijih šteta što je najvažnije, ali potresi ne prestaju, to je traumatizujuće za sve građane Banije”, rekao je Dumbović za zagrebačku N1 tv.

Područje Banije jutros je pogodio zemljotres magnitude 4.2 prema Rićteru, a intenzitet u epicentru bio je V (pet) stepeni EMS-ove skale.

Dumbović je dodao da građani nisu zadovoljni tempom pomoći:

“Građanima sve izgleda sporo, nisu zadovoljni. Nisu dobili ni osnovnu sigurnost, ispod Petrinje se i dalje trese. Fali još 500 kontejnera, država pomaže sporo, a nama treba hitna intervencija. Ovako će grad polako umirati. Najvažniji su ljudi, radna mesta, treba im pomaći, treba osetiti da vraćamo život gradu”, rekao je Dumbović.

Ističe da financijskih sredstava za preduzetnike nemaju:

“Tu je ključ cele priče. Bojim se da će biti operacija uspela, a pacijent mrtav.”

Dubović kaže da se politika u ovom trenutku najviše bavi kampanjom i smatra da je Štabu za obnovu potrebni operativci koji bi stalnno bili na zemljotresom pogođenom području.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.