U trendu

Gradonačelnik smanjio sebi platu: Sramota me je tolikih primanja

Na zahtev gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića njegova plata je umanjena za 40 odsto, jer ga je, kako kaže, sramota da ima tako velika primanja. On je predložio izmene Odluke o platama i naknadama radnika gradskih organa uprave Bihaća, koje su usvojene.

Želeći da da lični doprinos u stabilizaciji budžeta, Fazlić je predložio izmene u delu koji se odnosi na plate i naknade gradonačelnika.

Predloženom Odlukom neto plata gradonačelnika iznosi tri prosečne neto plate u FBiH prema poslednjem objavljenom statističkom podatku u protekla tri meseca.

„Na ovaj način plata gradonačelnika umanjena je oko 40 odsto od plate koja pripada gradonačelniku prema važećoj Odluci. Izmenjenom odlukom plata gradonačelnika Bihaća umesto predviđenih oko 4.500 KM iznosiće oko 2.500 KM“, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

„Sramota me je da imam tako velika primanja u današnjem vremenu i ovo je poruka da svi zajedno moramo promeniti odnos prema javnim sredstvima, trošiti skromno i onoliko koliko imamo. To je jedini način da bolje živimo u ovom našem gradu“, kazao je Fazlić, a prenose regionalni mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.