Grčka ponova zatvorila prelaz Evzoni na granici sa S.Makedonijom

Grčka je danas oko podneva ponovo, posle nekoliko sati, zatvorila prelaz „Evzoni“ na granici sa Severnom Makdonijom za prelaz putnika, javili su makedonski mediji.

Ekipa Televizije Sitel s graničnog prelaza „Bogorodica – Evzoni“ je javila da je Grčka jutros u 08.00 sati otvorila granicu, ali da je kasnije putnike koji su prešli na „Bogorodici“ – makedonskom delu orelaza, vratila sa „Evzona“, gde mogu da predju samo grčki državljani.

Pojedini srpski tursti su toj televiziji potvrdili da nisu puštenu u Grčku, iako imaju potrebna dokumeta, i da nisu dobili objašnjenje, osim da je stigla takva naredba.

Komandirka Grničnog prelaza „Bogorodica“, Jasmina Avramska, rekla je da su jutros u 08.00 razgovarali s grčkim kolegama koji su im tada rekli da je granični prelaz otvoren za putnike, ali su oko podneva počeli da se vraćaju putnici kojima se, iako imaju validne dokumete, ne dozvoljava da predju granicu.

U medjuvremnu su granični organi Severne Makedonije ponovo imali kontakt s grčkim kolegama i dobili informaciju da se prelaz „Evzoni“ ponovo zatvara i da će ulazak na tom prelazu biti dozvoljen samo grčkim državljanima i za teretni saobraćaj, kao i do sada.

„Obrazloženje da su dobili takvo naredjenje od svojih vlasti i da će takva odluka važiti do 15. jula“, naveo je reporter Televizije Sitel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.