U trendu

GS:Turkovićeva ne želi Srbe u svom ministarstvu

BANJALUKA – Na rukovodećim funkcijama u Ministarstvu inostranih poslova BiH, koje predvodi Bisera Turković, nema nijednog Srbina, piše banjalučki Glas Srpske.

Srba, navodi se, nema ni na mestu pomoćnika Turkovićeve, a na ovaj problem nedavno je ukazala i Agencija za državnu službu.

„Turkovićeva od preuzimanja svog mandata ne želi da na jedno od četiri pomoćnička mesta postavi Srbina. Umesto toga, jedan Bošnjak je pomoćnik u dva resora“, piše banjalučki dnevnik.

Ministarstvo je nedavno raspisalo interni konkurs za pomoćnika ministra, a u Komisiji koja bi trebalo da oceni kandidate su imenovana dva Bošnjaka i jedan Hrvat.

Zbog toga Agencija nije dala saglasnost, s obzirom da nije ispoštovan nacionalni balans.

„Agencija nije mogla dati saglasnost iz razloga nacionalne izbalansiranosti, iako se ona može dovesti u vezu i sa značajem pozicije pomoćnika ministra“, rekli su u Agenciji za državnu službu.

Pozivajući se na svoje izvore Glas Srpske piše da je predviđeno da u tom resoru budu četiri pomoćnika ministra, od kojih je jedno pripadalo Srbima, ali Turkovićeva ne želi da ga popuni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar