U trendu

Haos na ulicama Banja Luke: Blokada, specijalci, uhapšeni Davidovi roditelji (video)

Banjalučka policija i pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske blokirali su Trg Krajine i označiili ga žutom trakom.

RS nije ni od boraca koji su usrali svoje živote, ni srba srbendi ni iz reda ostali….RS je Milina jebo vas on u dupe…

Gepostet von Tihomir Dakic am Dienstag, 25. Dezember 2018

Policija zabranjuje bilo kome da priđe mestu na kojem se nalazi slika ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Na trgu se nalazi dvadsesetak pripadnika specijalne policije RS.

Sukob građana i policije na Trgu Krajine

Sukob građana i policije na Trgu Krajine

Gepostet von Srpskainfo.com am Dienstag, 25. Dezember 2018

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, jutros je uhapšen, a trenutno se nalazi na hirurgiji, jer mu je slomljena ruka.

Policija je s Trga Krajine odvela i Suzanu Radanović, majku ubijenog mladića, a prema poslednjim informacijama, ona se nalazi u porodičnoj kući koju policija pretresa.

Osim njih dvoje, uhapšeno je još nekoliko članova grupe „Pravda za Davida“ koji su 17. decembra protestovali ispred Narodne skupštine RS kada je birana nova vlada RS.

Grupa „Pravda za Davida“ protestovala je zbog ponovnog izbora Dragana Lukača za ministra policije, jer roditelji ubijenog mladića tvrde da su pripadnici MUP-a RS ubili njihovog sina.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su njeni službenici „pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, priveli jutros lice D. D. u Banjaluci u cilju dokumentovanja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti“.

Banjalučka policija je pre par dana podnela prekršajne prijave protiv 20 članova grupe „Pravda za Davida“ koji su 17. decembra protestovali ispred zgrade Skupštine RS, pošto je ranije saopštila da su se članovi grupe okupili na prostoru na kojem ne mogu da budu održavana javna okupljanja.

David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Hapšenje na Trgu Krajine

Hapšenje na Trgu Krajine

Gepostet von Srpskainfo.com am Dienstag, 25. Dezember 2018

Grupa „Pravda za Davida“ nastala je 26. marta, posle konferencije za novinare na kojoj su visoki zvaničnici MUP RS saopštili da se David kobne noći prvo potukao sa tri osobe, da je potom opljačkao jednu kuću, a onda usled nesrećnog slučaja završio u rečici Crkvena.

Povodom Davidove smrti formiran je Anketni odbor Narodne skupštine RS koji je konstatovao da postoje indicije da je mladić ubijen, posle čega je tužilaštvo pokrenulo istragu ubistva.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Mediji iz RS i Srbije, bliski vlastima u Banjaluci, u više navrata su pokušali da kriminalizuju Davida Dragičevića i kompromituju grupu „Pravda za Davida“, označavajući njene pripadnike kao rušioce RS, strane plaćenike i „soroševce“.

Od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine svako veče se održavaju skupovi „Pravda za Davida“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)