HDZ odlučio koji ministri napuštaju Vladu

ZAGREB – Iz Vlade Hrvatske odlaze ministarka za regionalni razvoj i fondove Evropske unije Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministarka za socijalnu politiku Nada Murganić, saopšteno je posle sastanka u HDZ.

Smenjeni ministri već su napustili sedište te stranke, prenosi Index.hr.

Prema nezvaničnim informacijama, na mesto Gabrijele Žalac bi trebalo da dođe ministar rada Marko Pavić, dok bi Pavića zamenio Josip Aladrović, šef HZMO-a.

Nadu Murganić zameniće HDZ-ova poslanica Vesna Bedeković, a Tomislava Tolušića Marija Vučković.

Mario Banožić biće predložen za novog ministra državne imovine, umesto Gorana Marića koji je morao da podnese ostavku zbog niza afera. Banožić je dosad vodio Kancelariju državne uprave u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Ministarku spoljnih i evropskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja odlazi na mesto generalnog sekretara Saveta Evrope, zameniće ambasador u Nemačkoj Gordan Grlić-Radman.

Prema nezvaničnim informacijama, potpredsednici vlade trebalo bi da budu ministri finansija i unutrašnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović.

Premijer Andrej Plenković je prošle nedelje najavio da će za novog ministra uprave umesto Lovre Kuščevića, koji je podneo ostavku zbog afere sa nekretninama, predložiti Ivana Malenicu, dekana Univerziteta u Šibeniku.

U toku je sastanak Plenkovića sa koalicionim partnerima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.