U trendu

HR:Muškarac iz napadačevog sela nije zadržan u zatvoru

SISAK – Istražni sudija odbio je predlog za određivanje istražnog zatvora 63-godišnjaku iz Kletišta kod Kutine koji je osumnjičen da je uputio ozbiljne pretnje hrvatskom premijeru, pa su mu određene mere opreza, saopštilo je u subotu Opštinsko državno tužilaštvo (ODO) u Sisku.

On je nakon pucnjave na Markovu trgu izjavljivao da je pokojni Danijel Bezuk hteo da ubije premijera, ali da je to trebalo da prepustiti njemu i svom ocu, i naveo kako o tome mašta, saopštila je ranije policija, koja je, pri pretrazi njegove kuće i drugih prostorija, kao i vozila, pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih naprava, navodi agencija Hina.

Tužilaštvo je saopštilo da postoji osnovana sumnja da je 63-godišnjak 12. i 13. oktobra na svojoj adresi prebivališta, tokom razgovora s predstavnicima sredstava javnog informisanja, podstaknut nedavnim napadom 22-godišnjaka na policijske službenike koji su obezbeđivali zgradu Vlade Republike Hrvatske, izrekao ozbiljne pretnje predsedniku Vlade.

Osumnjičeni je ispitan u sisačkom državnom tužilaštvu, nakon čega je sudiji predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak uticanjem na svedoke i opasnosti da će počiniti teže kazneno delo kojim je pretio.

Sudija je odbio predlog za određivanje istražnog zatvora i osumnjičenom odredio mere opreza zabranom napuštanja mesta boravka i obavezom redovnog javljanja nadležnoj policijskoj stanici, saopštilo je Tužilaštvo u Sisku i najavilo da će podneti žalbu na navedenu odluku.
Zbog pretnji premijeru Andreju Plenkoviću na društvenoj mreži zagrebačka policija u subotu je uhapsila i kazneno prijavila jednog 48-godišnjaka koji je završio u policijskom pritvoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.