HR: Napad u Uzdolju okarakterisan kao izazivanje nereda

ŠIBENIK – Napad na Srbe, goste kafića u Uzdolju pored Knina, okarakterisan je, nakon konsultacija policije i Opštinskog državnog tužilaštva, kao krivično delo „izazivanje nereda“, saopštili su danas iz šibenske policije.

Počinioci napada su još nepoznati, a napadače će teretiti za krivično delo izazivanja nereda i preti im od šest meseci do pet godina zatvora.

„Počiniocima napada tako preti od šest meseci do pet godina zatvora“, izjavila je portparolka Policijske uprave (PU) šibensko-kninske Marica Kosor, prenela je Hina.

Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinioce počela da traži zbog krivičnih dela nasilničkog ponašanja, nanošenja telesnih povreda i oštećenja tuđe stvari. Ali, kako su objasnili u šibenskoj policiji, nakon konsultacija s Državnim tužilaštvom, zaključeno je kako su sva ta tri krivična dela sadržana u kaznenom delu „izazivanja nereda“.

U napadu maskiranih osoba na Srbe koji su u kafiću u Uzdolju gledali utakmicu „Crvene zvezde“ i „Young Boysa“, u sredu je povređeno više osoba, a najteže je stradao 17- godišnjak koji je neko vreme bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici.

(Tanjug)

Napišite komentar