najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hrvatska odbila protestnu notu Srbije

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je da je Hrvatska odbila da primi protestnu notu Srbije upućenu zbog paljenja srpske zastave na obeležavanju godišnjice “Oluje” u Kninu jer, kako je ocenio, “inflacija nota stvara nered”, javlja regionalna televizija N1.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom paljenja zastave Srbije u Kninu tokom jučerašnjeg obeležavanja 21. godišnjice vojno-policijske akcije “Oluja”.

Kovač je rekao da je ministarstvo upoznato s notom koja je poslata faksom, ali da je odbilo službeno da je primi jer “inflacija nota stvara nered”.

“To je očigledno strategija Srbije koja želi da stvori utisak da Hrvatska nema kredibilitet na planu pravne države. Mi smo zemlja koja je kredibilna, a neka Srbija pokaže da je kredibilna”, izjavio je Kovač novinarima u Kninu, a prenosi TV N1.

On je kazao i da je Hrvatska dala “važan doprinos” da se deo srpskog naroda oslobodi ideje Velike Srbije.

“Mi smo porazili misao Velike Srbije u Hrvatskoj, a to je važan doprinos da se jedan deo srpskog naroda reši virusa Velike Srbije,” dodao je Kovač.

Kovač je, govoreći o komentarima ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića povodom govora hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, pozvao Srbiju da se ne “bavi govorom predsednice koji je bio izvrstan”.

Hrvatska policija saopštila je da je zbog paljenja zastave Srbije uhapsila dvojicu muškaraca.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike