U trendu

Hrvatska vlada osudila govor mržnje u Borovu

ZAGREB – Vlada Hrvatske najoštrije je danas osudila „skandaloznu provokaciju i govor mržnje grupe navijača u Borovo selu kraj Vukovara“.

Vlada u Zagrebu je poručila da će se uvek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim sugrađanima i istakla da je „policija odmah reagoivala“.

„Za to nema i ne može biti opravdanja, pogotovo ne na današnji dan kada se s pijetetom prisećamo žrtve 12 hrvatskih policajaca, mučki ubijenih pre 30 godina u Borovu selu“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da „u hrvatskom društvu nema mesta za ovakvo divljaštvo i netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalne manjine“, koja pored toga danas slavi Uskrs, ili bilo koje druge manjine.

„Tome ćemo se uvek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim našim sugrađanima. Hrvatska policija odmah je reagovala i sprovodi istragu kako bi svi odgovorni bili primereno sankcionisani“, poručuju iz Vlade.

U Borovu, gde uglavnom živi srpsko stanovništvo, danas, na pravoslavni Uskrs, grupa ljudi je marširala ulicom skandirajući „Ubij Srbina!“

Grupu muškaraca je pratilo više policijskih vozila, ali policajci, kako se vidi na snimku objavljenom Fejsbuk stranici Opštine Borovo, nisu reagovali na provokativno skandiranje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.