Hrvatski Sabor počeo burno: Pernar izveden, Bulj doneo đubre

ZAGREB – Današnja sednica hrvatskog parlamenta, na kojoj je premijer Andrej Plenković, govorio o stanju nacije, počela je incidentno, pa je poslanika opozicionog Živog zida, Ivana Pernara, obezbeđeno iznelo iz sale, a Miro Bulj je premijeru nan stolici ostavio kesu sa đubretom.

Uoči premijerovog izlaganja posvađali su se najpre predsednik Sabora, Gordan Jandroković, i Pernar, kojeg je potom iz sale iznelo obezbeđenje.

Jandroković je predložio dopunu dnevnog reda s 10 novih tačaka, a na pitanje ima li prigovora, javio se Pernar, koji se požalio na stanje u pravosuđu zbog slučaja silovanja u Zadru.

Nije se držao pravila, pa mu je Jandroković dao dve opomene i uzeo reč.

Potom je prozvao Pernara da namerno provocira da bi bio iznet iz sale i skrenuo pažnju medija.

„Za pet minuta možete reći šta želite, ali sada manipulišete na vrlo ružan način“, rekao je Jandroković.

Kako Pernar nije prestajo da govori, Jandroković mu je oduzeo reč i za danas i za sutra.

„Ne možete govoriti ni danas ni sutra“, rekao je predsednik parlamentar.

A posto se Pernar i dalje nije osvrtao na te reči, Jandroković je proglasio desetominutnu pauzu i zamolio obezbeđenje da izvede Pernara.

Ubrzo nakon toga svoj šou je imao i poslanik opozicionog Mosta, Miro Bulj, koji je govoreći u o upravljanju otpadom u salu uneo kesu sa đubretom.

„Očito nadležni ne razumeju princip održivog upravljanja otpadom. Da izgrade sortirnice, da zaposlimo ljude, oni zagađuju našu okolinu. Iz ovih stopa idem u Sinj. Vidim da je bahat premijer, ovu kesu ću ostaviti na njegovoj stolici, evo mu smeće koje sam prikupio od Vrgorca do Sinja“, rekao je Bulj.

Jandroković mu je na to rekao da sedne i ne pravi cirkus, te da to može da radi van sale.

„Mi nismo na ti, mi smo na vi“, dodao je Jandroković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.