U trendu

IK SNSD: Obustava promotivnih aktivnosti i skupova za izbore

BANJALUKA – Izvršni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata odlučio je da obustavi promotivne aktivnosti i skupove u okviru kampanje „Okupljanje za Srpsku“ za predstojeće lokalne izbore, zakazane za 15. novembar, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i ostatku BiH.

Kako se navodi u saopštenju Glavnog izbornog štaba SNSD-a, obustava stupa na snagu u poneđeljak, 26. oktobra od 7.00 časova i trajaće do 2. novembra, kada će Izvršni komitet ponovo razmotriti aktuelnu epidemiološku situaciju i doneti odluku o daljim merama, prenosi RTRS.

Kako se dodaje, Glavni izborni štab SNSD poziva i obavezuje sve kandidate i opštinske/gradske izborne štabove da striktno poštuju zabranu javnih okupljanja, mitinga i tribina.

„Težište kampanje u toku perioda važenja ove odluke prebaciće se na digitalnu kampanju, kao i na lični kontakt sa biračima ostvaren kroz veći broj kontakata u malim grupama striktno vodeći računa o epidemiološkim merama“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju, koji je potpisao predsednik Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević, poručuje se da će kandidati i opštinski/gradski izborni štabovi dobiti od Glavnog izbornog štaba detaljne instrukcije o načinu vođenja kampanje tokom perioda važenja odluke Izvršnog komiteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.