U trendu

Imenovan novi sekretar Regionalne kancelarije za saradnju mladih

Upravni odbor Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RKSM/RYCO) imenovao je danas Alberta Hanija za novog generalnog sekretara RKSM, saopštila je ta organizacija.

Odluku su doneli predstavnici vlada Zapadnog Balkana i mladih u Upravnom odboru RKSM, a novi generalni sekretar preuzeće dužnost 3. aprila posle isteka četvorogodišnjeg mandata sadašnjeg generalnog sekretara Djure Blanuše.

Hani će voditi i predstasvljati organizaciju na najvišem nivou, on će biti na tom položaju četiri godine bez mogućnosti produženja.

Albert Hani trenutno je šef lokalne kancelarije RKSM u Severnoj Makedoniji. On je aktivista civilnog društva sa dugim iskustvom od više od 22 godine u upravljanju i vodjenju izgradnje mira i projekata mladih za više medjunarodnih organizacija.

Pored formalnog pravnog obrazovanja i specijalizacije u oblasti medjunarodnog prava Hani je pohadjao poslediplomsku nastavu o upravljanju ljudskim resursima, rodnim pitanjima i politici kao i istoriji i medjunarodnim odnosima.

On takodje priprema doktorat i predaje multikulturalne komunikacije na državnom univerzitetu u Tetovu u Severnoj Makedoniji. Poznat je kao promoter mira, medijator i trener za pitanja izgradnje mira, ljudskih prava, upravljanja.

Kako je saopšteno, Hani je pomagao u brojnim sesijama obuke i konferencijama sa ciljanim grupama kao što su vlade, državni službenici, policija, mladi, civilno društvo i poslovni ljudi.

RKSM su 2016. osnovale vlade Zapadnog Balkana, uključujući Albaniju, BiH, Kosovo, Severnu Makedoniju i Srbiju, radi promovisanja duha pomirenja i saradnje medju mladima u regionu kroz programe razmene.

Od osnivanja RKSM je podržao više od 100 projekata sa više od dva i po miliona evra. Do sada je više od 5.000 mladih ljudi učestvovalo u ovim projektima koje je sprovelo 326 organizacija civilnog društva i srednjih škola iz regiona.

Dodatne informacije dostupne su na vebsajtu www.rycowb.org.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.