Incident u Nikšiću uoči lokalnih izbora

 U Nikšiću je danas došlo do incidenta izmedju gradjana koji su protestovali vozeći se u autokoloni a koje je organizovao Patriotsko komitski savez i meštana jednog prigradskog naselja.

U tom gradu se 14. marta održavaju lokalni izbori a ovo je samo jedan u nizu incidenata u tom gradu poslednjih dana.

Na snimku koji su objavili mediji se vidi da je na kolonu vozila sa crnogorskim obiležjima nasrnulo nekoliko meštana.

Na videu se vidi da su neki od meštana gađali, najverovatnije kamenjem, ljude koji su snimali, dok su se drugi naoružali motkama.

Veći incident, sudeći po videu, sprečili su drugi meštani koji su smirivali situaciju.

Sa druge strane, iz koalicije Mir je naša nacija, čiju okosnicu čine Demokrate Alekse Bečića, su saopštili da su „pristalice DPS-a, koje su danas pristigle iz cele Crne Gore, tokom svoje „miroljubive“ i „patriotske“ vožnje gradom, napale njihovog aktivistu“.

„Naime, pristalice DPS-a pokušale su da sruše bilbord koji se nalazi na imanju Mušikića, a na šta je on reagovao u pokušaju da ih spreči u nastrajima na njegovu imovinu. Dakle, pristalice DPS-a su upale u posed i napale Mušikića koji bio prinuđen da se brani. Tom prilikom su Mušikiću upućene najprimitivnije uvrede nakon čega su „patriote“ prešle na gađanje Mušikića flašama i kamenicama usled čega su nastala oštećenja na njegovoj imovini“, kaže se u reagovanju.

Autokolonu je organizovao Patriotsko komitski savez, koji na izborima nastupa u koaliciji koju predvodi DPS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.