U trendu

Incidenti na Cetinju dan pre ustoličenja mitropolita SPC

CETINJE – Uprkos svim apelima na mir i uzdržanost proteklih nedelja i danas, dan uoči ustoličenja izabranog mitroolita Joanikija na Cetinju se okupila grupa protivnika tog isključivo verskog čina, a izbili su i prvi incidenti.

Protivnici ustoličenja najpre su uklonili ogradu koja je bila postavljena kod Dvorca kralja Nikole.

Istovremeno grupa njihovih istomišljenika je podnela prijavu da se u Cetinjskom manastiru navodno nalaze naoružani ljudi.

Policijske jedinice opremljene za razbijanje demonstracija, tzv. kornjače stigle su na Dvorski trg, ne preduzimajuući bilo kakve aktivnosti protiv grupe koja je skandirala „Eviva, eviva“ i „Izdaja, izdija“ prozivajući pritom potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Prema tvrdnjama medija sprečen je fizički obračun, mada je nejasno ko bi u ovom trenutku na cetinjskom trgu mogao da uđe u sukob, budući da su okupljeni istomišjenici – protivnici ustoličenja mitropolita.

Ovo okupljanje nije prijavljeno, a Komunalna policija nije izdala dozvolu za postavljanje ograde jer smatra da se time sprečava sloboda kretanja.

Podgorički mediji prenose da se prema Cetinju kreće kolona automobila, a na društvenim mrežama kruži snimak sa oklopnim vozilima policije koja su se takođe uputila ka crnogorskoj prestonici.

Na Cetinju je, kažu, preko 1.500 policajaca, koji su osim po gradu, raspoređeni i na liticama iznad manastira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.