U trendu

Incko i Delakoste o krizi u BiH

SARAJEVO – Ukoliko BiH želi da ispuni svoja obećanja i postane istinski demokratska i razvijena zemlja, treba ponovo da utvrdi svoje prioritete i uloži više napora u reforme koje će ovu zemlju povesti napred umesto fokusiranja na pitanja koja je neprekidno drže u prošlosti, izjavio je danas visoki predstavnik za BiH, Valentin Incko.

Incko je to rekao u Parizu u razgovoru sa Nikolasom Delakosteom, zamenikom direktora za kontinentalnu Evropu pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske.

Incko i Delakoste su se sastali da bi, kako se navodi u saopštenju OHR, razgovarali o najnovijem razvoju političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Visoki predstavnik je, dodaje se, podvukao štetnost posledica koje nastaju po stabilnost i prosperitet BiH zbog stalnog osporavanja ustavnog i pravnog poretka zemlje, nepoštovanja vladavine prava generalno, a posebno presuda Ustavnog suda, kao i politike koja se bavi prošlošću.

Incko je, navodi se, naglasio važnost jedinstva međunarodne zajednice i njene odlučnosti u nastojanjima da se postigne trajan mir i stabilnost u BiH.

Istovremeno je zahvalio zameniku direktora Delakosteu na doprinosu njegove zemlje i na ulaganju napora za dobrobit Bosne i Hercegovine i njenih građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.