U trendu

Incko:Potrebno hitno formirati vlast na svim nivoima

SARAJEVO – Visoki predstavnik Valentin Incko istakao je, u razgovoru sa specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, da je potrebno hitno formirati vlast na svim nivoima u BiH, istovremeno poštujući međunarodne obaveze.

Incko je sa Palmerom razgovarao u ponedeljak u Vašingtonu i naglasio potrebu punog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, poboljšanja celokupnog funkcionisanja institucija na nivou BiH i jačanja vladavine prava, saopšteno je danas iz OHR-a.

„Da bi bile zadovoljene suštinske potrebe građana BiH, politička elita mora da se fokusira na program okrenut budućnosti. Politička stabilnost i ekonomski razvoj, zajedno sa jačanjem institucionalnih kapaciteta BiH, uključujući i oblast vladavine prava, predstavljaju preduslove za prosperitetnu budućnost“, rekao je Incko.

Uoči polugodišnjeg obraćanja Savetu bezbednosti UN , 5. novembra, gde će predstaviti izveštaj o situaciji u BiH, Incko je rekao da je međunarodna zajednica spremna da pomogne BiH u naporima usmerenim ka ostvarivanju bolje budućnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.