Isplivao snimak napada na Srbe u Vukovaru (video)

Četvorica mladih Srba napadnuta su u sredu uveče, a snimak napada objavio je hrvatski portal Novosti.
Na snimku se vidi kako najmanje četiri osobe ulaze u automobil, dok nedaleko od njih stoji nešto veća grupa mladića.

Mladići iz te grupe potom okružuju automobil i otvaraju zadnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra.

https://youtu.be/GF5EoHdHkM4

Iako vozač pokreće automobil, jedan od napadača i dalje udara osobu na zadnjem sedištu, sve dok nisu uspeli da se odvezu.

Policijska uprava Vukovarsko-sremska oglasila se povodom ovog napada u četvrtak ujutru, ne navodeći motive niti nacionalnost učesnika, da bi kasnije u toku dana saopštila da je istraga u toku i da su privedene dve osobe.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac je ranije u četvrtak na konferenciji za novinare rekao da je incident poslednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

To je već treći napad za tri dana u Vukovaru, preneo je Tanjug.

Prvi napad, kako piše portal „Srbi“, dogodio se u ponedeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara, ali je on uspeo da izbegne da bude prebijen.

Sledeće veče dogodio se drugi napad kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka i udarile ih u glavu i po telu. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.