U trendu

Istraga USKOK o sumnjivoj obnovi kuća posle rata

ZAGREB – Hrvatska služba za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) zatražiće od policije pokretanje istrage o mogućim propustima u posleratnoj obnovi objekata na području zemljotresom pogođene Sisačko-moslavačke županije.

„Povodom izjava i saopštenja pojedinaca i pitanja o mogućim propustima u posleratnoj obnovi objekata na području Sisačko-moslavačke županije, mi odgovaramo da će USKOK hitno zatražiti od policije pokretanje kriminalističke istrage zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se pokreće postupak po službenoj dužnosti“, saopšteno je danas iz hrvatskog tužilaštva, prenosi portal Index.hr.

Ranije danas je hrvatski premijer Andrej Plenković rekao da se mora ispitati zašto su neke kuće u posleratnom periodu nekvalitetno obnovljene.

„Mislim da moramo da ustanovimo kako se to i zašto dogodilo, ko je radio, ko je sprovodio nadzor i ko je na kraju izdavao upotrebne dozvole za te objekte“, poručio je Plenković na konferenciji za novinare posle sednice vlade Hrvatske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.