U trendu

Ivica Puljak pobedio na izborima za gradonačelnika Splita

SPLIT – Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak ostvario je ubedljivu pobedu u drugom krugu prevremenih izbora, pokazuju privremeni rezultati Državne izborne komisije nakon što su obrađena sva biračka mesta.

Na osnovu obrađenih rezultata sa 163 biračka mesta Ivica Puljak je osvojio 27.496 glasova, a nestranački kandidat koga podržavaju HDZ i HŠ Zoran Đogaš 13.243 glasova, prenosi HINA.

Puljak će zajedno sa svojim zamenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem voditi grad Split sledeće tri godine do redovnih lokalnih izbora, u proleće 2025. godine.

Vlada je raspisala prevremene izbore u Splitu nakon što su Puljak i njegovi zamenici Ivošević i Kuzmanić podneli ostavke 8. aprila jer su izgubili podršku partnera u Gradskom veću, ali i zbog toga što je protiv Ivoševića podignuta optužnica zbog pretnji novinarki Slobodne Dalmacije.

Na izbore u drugom krugu izašlo 41.571 birača, odnosno 28,36 odsto, a pravo glasa u drugom krugu imao je 146.581 punoletni Splićanin.

Puljak je u svom prvom obraćanju izjavio da su gradani Splita koji su ih izabrali poslali jasnu poruku i da pobednike čeka veliki posao koji će početi da obavljaju već sutra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar