najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izetbegović: Onaj ko udari na državu dobiće odgovor

Predsednik stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku RS Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo sudbinu Gadafija i Sadama, poručivši da “onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor”.

Izetbegović, koji je inicirao apelaciju Ustavnog suda o zabrani 9. januara kao Dana RS, je sinoć u Novom Travniku, u okviru kampanje uoči predstojećih lokalnih izbora, u BiH, kazao da misli da je “Milorad Dodik danas jedan vrlo zabrinut čovek”.

“Nije se igrati sa institucijama države i mislim da nakon ovoga nikome neće pasti na pamet da pravi onaj teški referendum kojim su se dičili. Ne možete rušiti mirovni sporazum, a da ne srušite mir u ovoj zemlji, rekao je Izetbegović, prenela je Aldžazira pozivajući se na agencije.

Izetbegović, koji je i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, je istakao da neće biti povratka u devedesete godine prošlog veka i konflikte, te da BiH više nije zemlja slučaj, koja je u zastoju i izaziva zabrinutost.

Inače, Dodik je juče potvrdio da je dobio poziv Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje zbog održavanja referenduma o Danu RS-a, ali je ponovio da ne namerava da izjavu daje u Sarajevu jer smatra da mu je u tom gradu, nakon Izetbegovićevih izjava, život ugrožen.

Dodik je rekao da je spreman na saradnju sa Tužilaštvom, ali na teritoriji RS.

Ukazao je i da jučerašnja odluka o suspenciji glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića govori o tome koliko su pravosuđe i tužilaštvo podložni raznim političkim uticajima, a pre svih Izetbegovićeve SDA.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Kakav bi to bio odgovor? Nikakav jer Srbi nece dozvoliti da budu tvoj pasaluk kako ti je babo u amanet ostavio.Vi mozete odgovoriti kao i uvijek kroz istoriju da budete oruzje u rukama stranaca.koji su tu dolazili i koji sada dolaze da nas progone i muce.Zato se raspala Jugoslavija i zato ce se raspasti(vec se raspala) BiH.Ove prostore cuvat ce i sacuvati samo narod koji postuje i cuva ljude koji tu zive, a ne prodavati krcmiti zemlju Turcima i Arapima i narod terorisati i maltretirati islamskim zakonima i pravilima.Napravili su ustave(brane) da pamet zaustave.Napravili su zakone da se za njih zaklone i to je vama dobro.E pa nije kao sto vidite(a nevidite) stvari se krecu nekom drugom putanjom koja sigurno nije vasa i svih onih koji bi da tu ponovo dovedu turske zakone i pravila.U tom vasem planu nece vas podrzati niko ko dobro misli sebi regionu i svome cjelokupnom narodu.Svaki gradjanin mora da ima jednaka prava i da se osjeca slobodnim, a drzava nije vasa nego isto toliko i nasa i branit cemo je mi, a vi je na takav nacin ne branite, vec nas pocjenjujete,ponizavate i sto je najgore silu spominjete.Onaj ko prijeti nekome silom, taj nema namjeru zivjeti u slozi sa njim.To je ocigledno.Onog momenta kada vi prestanete braniti tu drzavu, ako je ne razvale vasi mentori prije , ima nade i da je sacuvamo.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike