U trendu

Jandroković: Na procese u susedstvu ne može da se žmuri

ZAGREB – Hrvatski državni vrh je danas iz Knina, sa obeležavanja 26. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja uputio poruke pre svega Srbiji, ali i političkom Sarajevu, pa je tako i predsednik parlamenta Gordan Jandroković rekao da se u hrvatskom susedstvu događaju procesi na koje, kako je rekao, ne može da se žmuri.

Jandroković je Srbiju optužio za konstantan pokušaj istorijskog revizionizma, onog iz Drugog svetskog rata i onog iz moderne hrvatske istorije i istorije ovog prostora.

„Poruka Srbiji koja ide iz Knina: Pogledajte istini u oči, prihvatite istorijske činjenice i odgovornost za ono što se događalo u 90-im godinama i nakon toga možemo puno bolje i kvalitetnije sarađivati“, rekao je Jandroković.

Za BiH je rekao da postoje stalne tendencije da se ugrozi pozicija hrvatskog naroda, oslabi ili da nestane njegova konstitutivnost i ravnopravnost, što, kako je rekao, Hrvatska neće dozvoliti i „neće stajati skrštenih ruku u bilo kakvim pokušajima slabljenja pozicije hrvatskog naroda u BiH“.

„Na to ćemo stalno ukazivati“, rekao je, između ostalog, Jandroković, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.