U trendu

Jandroković:Pupovac da povuče izjavu o H

ZAGREB – Predsednik hrvatskog parlamenta, Gordan Jandroković, smatra da bi predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorad Pupovac trebalo da povuče izjavu kojom je danasnju Hrvatsku uporedio sa ustaškom NDH.

„Njegova izjava je neprihvatljiva. Bio sam iznenađen težinom njegovih reči. Bilo bi jako korisno da tu izjavu povuče ili da pojasni zašto je to izgovorio”, rekao je Jandroković novinarima, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Rekao je da poznaje Pupovčev rad I da mu je stoga teško da prihvati da je predsednik SDS S povukao paralelu između Hrvatske i NDH.

“Verujem da će Pupovac pronaći način da otkloni bilo kakve sumnje da veruje da Hrvatska na bilo koji način može biti povezana s NDH“, kazao je Jandroković.

Jandroković nije želeo da komentariše nagađanja da bi SDS S mogao napustiti vladajuću koaliciju, kao ni da kaže šta je to što bi Pupovčeva stranka mogla da poruči na konferenciji za medije najavljenoj za sutra.

Pupovac je paralelu između današnje Hrvatske I ustaške NDH povukao reagujući na još jedan u nizu napada na Srbe, koji se 21. septembra dogodio u Uzdolju kod Knina, kada su napadnuti ljudi koji su u lokalnom kafiću gledali fudbalsku utakmicu Crvene zvezde.

Pet osoba je tada povređeno od kojih I jedan maloletnik.

Upitan, da li HDZ oseća pritisak sa terena da raskine koaliciju sa SDS S, Jandroković je rekao da je „HDZ velika stranka s puno različitih razmišljanja“, ali da je istovremeno siguran da većina sledi politiku premijera Andreja Plenkovića.

„Mi želimo ovaj mandat uspešno da privedemo kraju. Najlakše je govoriti isključivo, biti grub i na neodgovoran način privlačiti medijsku pažnju”, zaključio je predsednik parlamenta I funkcioner HDZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.