U trendu

Janeva ostaje u pritvoru, Krivično veče odbilo žalbu

SKOPLJE – Krivično veče Krivičnog suda u Skoplju danas je odbilo žalbu za ukidanje pritvora šefici Specijalnog tužilaštva Severne Makedonije Katici Janevoj, kojoj je juče određen pritvor od 30 dana zbog umešanosti u slučaj „Reket“.

Kasno sinoć Janevoj je određen pritvor od 30 dana na zahtev skopskog Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaščenja.

Janeva je trećeosumnjičena u istrazi “Reket”. Ona je, prema navodima skopskog tužilaštva, omogučila biznismenu Jordanu Kamčevu povoljniji položaj i oslobađanje od pritvora u predmetu Specijalnog tužilaštva “Imperija” u kojoj je bio Kamčev osumnjičen i pritvoren.

U predmetu “Reket”, Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, i Zoran Milevski su bili prvoosumnjičeni za iznudu od 1,5 miliona evra od Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Rešenje za oslobađanje od pritvora, prema zakonu o Specijalnom tužilaštvu u toj zemlji, morala bi da odobri upravu Janeva.

U objavljenim razgovorima na portalu italijanskog lista “Verita” između Bokija 13 i Kamčevog, čuje se i glas Janeve koja Kamčevu kaže da „ne brine i da će sve biti ok”.

Ukoliko bude pokrenuta optužba protiv nje, Janevoj preti kaznu zatvora od najmanje tri godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.