U trendu

Janša veruje da će epidemija u SLO biti zaustavljena u 2021.

LJUBLJANA – Slovenački premijer Janez Janša ocenio je da će u ovoj godini doći do gašenja epidemije kovida-19 u Sloveniji, a optimističan je i kada je reč o nastavku delovanja njegove vlade uprkos pokušaju opozicije da izazove njen pad.

Janša je u četvrtak uveče, prilikom posete gradskoj bolnici u Šempeteru, na zapadu Slovenije, za početak sledeće sedmice najavio masovno testiranje antigenskim testovima širom Slovenije u domovima zdravlja i pozvao sve da to u što većoj meri iskoriste.

Prema rečima Janše, u januaru će biti vakcinisani zdravstveni radnici i zaposleni u kritičnoj državnoj infrastrukturi, a gašenje epidemije pomoći će i dolazak vakcine Moderne i AstraZenece, koja se očekuje sledećeg meseca, prenosi agencija Hina.

Janša je odbacio kritike da njegova vlada ne vuče prave poteze u epidemiji i istakao da se preduzimaju napori da se u zdravstveni sistem, koji je pod velikim pritiskom zbog epidemije, unesu kadrovske rezerve, ali je ukazao da treba računati s nešto povećanim brojem novozaraženih zbog popuštanja nekih mera tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.