U trendu

Jedan osumnjiceni za napad na Srbe u Uzdolju pušten

ZAGREB – Mladić osumnjičen za napad na Srbe u Uzdolju, kod Knina, a koji je bio i učesnik u napadu na sezonske radnike iz Srbije pre dva meseca u Supetru na Braču, pušten je nakon ispitivanja u šibenskom tužilaštvu.

Advokat Vinko Gulišija kaže da je mladić pušten jer, kako pretpostavlja, policija nije našla dokaze da je učestvovao u napadu u Uzdolju.

Inače, saslušanje privedenih u slučaju napada u Uzdolju još traje u Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku.

Policija je napad u Uzdolju okvalifikovala kao krivično delo izazivanja nereda, zbog čega bi osumnjičeni, ako im se dokaže učešće u incidentu, mogli dobiti od šest meseci do pet godina zatvora.

Šibenska policija je ranije danas privela osam osoba osumnjičenih za napad na Srbe u Uzdolju, a kako prenose hrvatski mediji, protiv preostalih sedam osumnjičenih optužnica bi mogla biti preinačena, ako se dokaže da je napad počinjen iz mržnje.

Iz policije poručuju da krim-istraživanje i dalje traje, preneli su lokalni mediji.

Incident u Uzdolju dogodio se 21. avgusta, kada je grupa maskiranih napada upala u jedan tamošnji kafić i tukla okupljene Srbe koji su gledali utakmicu Crvene zvezde. Pritom je povređeno pet osoba, među kojima i jedno dete.

Zagrebački Večernji list piše da je jedan od osumnjičenih prilikom privođenja u prostorije šibenske policije, okupljenim predstavnicima medija doviknuo:“Novinari, Srbi… i opsovao im majku.

Lokalni portal ŠibenikIN je preneo da su dvojica od osam privedenih pred novinarima lica ksrivali majicama, ali da jednog od njih to nije omelo da viče i psuje.

Dvojica njih je privedena oko 14 sati, dok su osali privedeni kasnije.

Reč je o šest osoba starosti do 21, jednom 25-godišnjaku i jednom 28-godišnjaku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.