U trendu

Joanikije uručio ultrazvučni aparat Institutu za onkologiju KC Crne Gore

PODGORICA – Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije uručio je danas ultrazvučni aparat, donaciju Mitropolije Institutu za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore.

Čestitajući dolazeći praznik Božić, Mitropolit je podsetio na dugogodišnji običaj Crkve da u prazničnim danima daruje neku od važnih ustanova, saopštila je Svetigora preš.

“Rekli su mi da je najpotrebniji aparat za ultrazvuk jer ga Institut za onkologiju do sada nije imao. Savetujući se sa lekarima, mi smo odlučili da upravo tom odeljenju poklonimo ultrazvuk nadajući se da ćemo olakšati lekarima i bolesnicima i da ćemo makar malo doprineti našem narodnom zdravlju“, rekao je Mitropolit Joanikije obraćajući se zdravstvenim radnicima.

On se zahvalio medicinskim radnicima na radu i trudu i poželeo im da svi zajedno pobede koronu.

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović zahvalila je mitropolitu Joanikiju i celoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, naglašavajući da se radi o veoma važnom poklonu.

“To je ultrazvučni aparat koji je bio neophodan kako za lečenje, tako i za veoma važnu dijagnostiku teških onkoloških bolesnika”, objasnila je ministarka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar