Joković: Hoćemo novu Vladu Crne Gore

PODGORICA 22. jula (Tanjug) – Vladimir Joković, lider SNP-a, izjavio je da je ta partija za formiranje nove vlade, a ne za rekonstrukciju postojeće, ali da i za to nema saglasnosti stranaka parlamentarne većine.

Za novu vladu su još i Demokratski front i Demos, dok su za rekonstrukciju postojeće na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, Demokratska Crna Gora, URA, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Radnička partija.

„Što se tiče novih izbora, mi smo u ovom trenutku spremni za sve. Ne želimo nove izbore, ali onaj ko neće da ispoštuje dogovor kriv je ukoliko se to dogodi“, kazao je Joković.

„Mi smo za to da se nađe zajednički jezik, ali nećemo pristati na ucene, niti na ultimatume. Želimo da se ova situacija reši, ali da početni uslov budu rezultati partija na parlamentarnim izborima. Insistiramo na poštovanju svih dosadašnjih postignutih dogovora. Nećemo se dogovarati sa onima koji nisu ispoštovali dosadašnje dogovore, jer je to zaista besmisleno“, kazao je Joković za podgorički Dan.

On je to rekao nakon što trećeg nuspeog pkušaja stranaka parlamentarne većine o prevazilaženju političke i institucionalne krize.

Joković ističe da će SNP prisustvovati i narednom sastanku, kad god bude održan, jer, kakko je rekao žele da se ova situacija reši na najbolji mogući način.

„Tek kada budu ispoštovani dosadašnji dogovori, ulazićemo u nove dogovore ili aranžmane. Sa onima koji ne drže reč, ne želimo da ulazimo u bi lo kakve razgovore“, istakao je Joković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.