U trendu

Josipović o predsednici: Neprimereno, neukusno, nedopustivo

ZAGREB – U hrvatskoj javnosti ne jenjavaju reagovanja na govor i postupke predsenice Kolinde Grabar Kitarović u Kninu tokom obeležavaanja Dana pobede i godišnjice Oluje, a bivši predsednik Ivo Josipović kaže da je sve to bilo “krajnje neprimereno, neukusno i nedopustivo”.

„Jučerašnji govor predsednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Reč je o nedopustivom nastupu. Videli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na priliku na kojoj se govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola“, rekao je Josipović za zagrebačku N1 tv.

Josipović kaže da nije nužno da se predsednik države drži protokola, ali je to poželjno.

Dodao je da se radilo o potpuno nesuvislom nastupu koji je bio još samo jedan “loš korak u ovogodišnjem obeležavanju Dana pobede i zahvalnosti”.

„Opšta slika te predstave bila je jako ružna, desničari koji viču ‘za dom spremni’… Cela se priredba pokazala kao desničarski dernek, što zaista ne valja“, kaže Josipović.

Dodao je da je policija HOS-ovce koji su uzvikivali „za dom spremni“ jednostavno trebalo da udalji i prekršajno kazni.

Izjavu Grabar Kitarović da je mala žzelju da se tokom Oluje “lati oružja i ode na ratište”, Josipović smatra neumesnom.

„Niko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona pravi cirkus, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči“, rekao je Josipović.

Naveo je da u društvu koje je dobro strukturisano kandidatkinja kao što je Kolinda Grabar-Kitarović ne bi imala nikakve izglede, ali da u društvu kakvo je hrvatsko, koje je u regresiji I kojem nedostaje kvalitetnih vrednosti, ne bi ga, kaže, začudilo da ona I pobedi na predstojećim predsedničkim izborima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.